Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Wanneer septische put ledigen?

Wanneer moet je je septische put ledigen? Gemiddeld laat je deze klus best om de 3 à 5 jaar uitvoeren. Hoeveel kost het ledigen van je septische put ongeveer? En hoe weet je of je septische put vol zit? We leggen het allemaal uit in dit artikel!

Ga snel naar:
Septische put ledigen prijs
Waarom vakman inschakelen?
Vraag gratis offertes aan

 

 

Septische put ledigen: om de hoeveel jaar?

Om ongemakken te voorkomen, vermijd je best dat je septische put helemaal vol raakt. Voor een optimaal gebruik maak je je septische put gemiddeld om de 3 à 5 jaar leeg. De exacte termijn voor het ledigen van jouw septische put hangt vooral af van de volgende 2 factoren:

 1. Volume van de septische put: hoe groter de septische put, hoe minder vaak je deze moet ruimen. Een septische put met een groot volume raakt namelijk minder snel vol.
 2. Aantal inwoners: elke inwoner zorgt voor een bepaalde hoeveelheid afvalwater. Meer inwoners zorgen dus ook voor meer afvalwater. Heb je een kleinere septische put en een groter gezin? Dan moet je je septische put vaker reinigen.

TIP: benieuwd wanneer jij je septische put moet leegmaken? Laat dan zeker een specialist langskomen voor een grondige inspectie. Vraag gratis advies op maat aan professionele ruimers actief in je buurt.

 

Hoe weet ik of mijn septische put vol zit?

Als de septische put vol zit, merk je dat meestal aan bepaalde ongemakken in huis. Je kan onder meer te maken krijgen met:

 • een verstopte afvoer van het toilet en/of de douche
 • onaangename geurtjes in huis
 • een borrelend geluid in de afvoer

TIP: last van deze vervelende verschijnselen in je woning? Laat dan zo snel mogelijk een professionele ruimer langskomen om je septische put te ledigen. Je kan een vakman contacteren voor een dringende interventie via onze offerteservice.

 

Septische put ledigen prijs

Wat kost een septische put ledigen ongeveer? Die prijs hangt vooral af van het volume van je septische put. Gemiddeld mag je rekenen op een prijs tussen € 80 en 240 (excl. btw en incl. arbeidskosten).

LET OP: dit is slechts een richtprijs. Bovendien kunnen de kosten ook verschillen van vakman tot vakman. Wil je gericht tarieven, maar ook adviezen, werkwijzen, … vergelijken? Vraag dan gratis voorstellen aan bij meerdere ruimers actief in je buurt via onze offertepagina. Start je aanvraag hier. 

 

wanneer septische put ledigen

 

Waarom een vakman inschakelen?

Wil je zeker zijn dat jouw septische put optimaal werkt? Dan schakel je het best een specialist in voor het ruimen van je septische put. Zo kan je rekenen op:

 • Correcte inspectie: een specialist inspecteert jouw septische put eerst grondig. Zo ziet hij of het nodig is om jouw septische put te ledigen.
 • Advies op maat: om de hoeveel tijd is het nodig om jouw septische put te ledigen? En hoeveel kost dat leegmaken ongeveer? Op basis van de inspectie geeft de specialist je advies op maat.
 • Correcte & vlotte uitvoering: een specialist weet exact hoe hij correct je septische put moet leegmaken. Hij beschikt ook over de nodige professionele apparatuur en ervaring om deze klus vlot te klaren.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning 10 jaar of ouder? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief. Je betaalt dan slechts 6% btw in plaats van 21% voor het ledigen van je septische put.

Op zoek naar een vakman actief in je buurt? Je kan gratis en vrijblijvend verschillende professionele ruimers contacteren via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor rioleringswerken ontvangen?

Wil je een septische put laten plaatsen / ruimen, rioleringsbuizen laten plaatsen, ...? Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 ruimers / grondwerkers actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde ruimers & grondwerkers