Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Ruimdienst zoeken: Werking en prijzen

Een ruimdienst staat in voor al jouw ruimings- en reiningswerken. Dit geldt zowel voor septische putten als vervuilde kelders. In dit artikel lees je meer over wat een ruimdienst kost en het belang van een ruimingsattest.

Ga snel naar: wanneer ruimdienst contacterenprijzen – ruimingsattestbelang ledigentips

 

Offertes aanvragen & vergelijken

 

 

Wat doet een ruimdienst

ruimdienst Ruimingswerken: Een ruimdienst staat in voor het ruimen of ledigen van septische putten of kelders.

Reinigingswerken: Door je septische put geregeld te laten reinigen voorkom je verstoppingen en kunnen de bacteriën optimaal hun werk blijven doen om de onzuiverheden in de put af te breken.

Ruimingscontact: Bij een ruimdienst kan je een ruimingscontract aangaan. Zo wordt je septische put geregeld onderhouden en problemen voorkomen. Het is namelijk vaak het geval dat je slechts beroept op een ruimdienst als het probleem zich al voordoet – en het kwaad dus al geschiedt is. Een probleem laten oplossen is duurder dan eentje voorkomen.

Camera-inspectie: Wanneer ontstoppen of reinigen het probleem niet oplost, kan je een camera-inspectie laten uitvoeren om het effectieve probleem op te sporen.

Wanneer een ruimdienst contacteren

In de meeste gevallen merk je dat er iets mis is met je septische put als je problemen hebt met het toilet. Denk hier maar aan verstoppen, niet goed doorspoelen, erge geurhinder,… Als je problemen ziet aan je put zelf – zoals het overlopen of schade – contacteer je best onmiddellijk een ruimdienst. Klik hier om gratis offertes te ontvangen van verschillende ruimdiensten.

Prijs ruimingswerken

Voor een gemiddeld gezin volstaat een septische put van 2m³. Het ledigen van septische putten met een volume tot 3 m³ en die op max. 20 m van de straat liggen, kost gemiddeld € 250 (incl. btw). Zo’n ruiming is gemiddeld op 15 à 30 minuten voltooid. Voor een septische put met een inhoud groter dan 3 m³ wordt doorgaans een meerkost aangerekend van € 30 per m³. Lees hier meer over de prijzen voor het ledigen van een septische put.

Septische put (tot 3 m³) ledigen: gemiddeld € 250 (incl. 21% btw)

 

Wanneer je niet weet wat de oorzaak van het probleem met je afvoer is, zal er een camera-inspectie uitgevoerd worden. dat kost gemiddeld € 80. Er wordt met een computergestuurde camera in je riolering gekeken. De afvoerbuizen worden eerst gereinigd zodat je een zuiver beeld hebt. Zo’n camera-inspectie kan perfect dienen als bewijs voor de verzekering.

Camera-inspectie: gemiddeld € 80

 

LET OP: wanneer de woning en/of de put moeilijk te bereiken is, het een dringende lediging is of wanneer het restafval te hard aangekoekt is, zal de prijs hoger liggen dan hierboven genoemd. Veel ruimdiensten geven korting als je jouw put samen met die van je buren laat ledigen. Ontvang gratis en vrijblijvend prijzen op maat van ruimdiensten uit jouw buurt via de offertepagina.

 

ruimdienst ruimingsattest

Belang ruimingsattest

Het is ten zeerste aan te raden om na het ledigen van je septische put, een ruimingsattest te vragen. Enkel gespecialiseerde firma’s kunnen je zo’n attest geven. Met dit attest ben je verzekerd dat je septische put legaal geloosd wordt in de rioolzuiveringsinstallatie (RWZI) en niet zomaar waar. In Vlaanderen is Aquafin bevoegd voor de zuivering van dit huishoudelijke water.

Met een ruimingsattest wordt ook de herkomst van je septisch materiaal bevestigd. Er mag namelijk enkel sanitair afval in de rioolzuivering terecht komen en geen zand- of slibresten. Door het ruimingsattest te tekenen erken je dat er enkel sanitair afval in je septische put zat en dat de lediging van je put conform de milieuwetgeving gebeurt. Via onze offerteservice kom je eenvoudig in contact met verschillende ruimdiensten aan wie je een ruimingsattest kan aanvragen.

Belang septische put ledigen

In de septische put wordt het afvalwater van het toilet en het huishoudelijk water gezuiverd alvorens het in de riolering terecht komt. De vaste en bezinkbare onzuiverheden worden hiervoor gescheiden waardoor er slib in de septische tank overblijft. Na enige tijd loopt je put vol en moet die geledigd worden. Je merkt dat je septische tank volzit als de afvoeren in je huis verstopt raken en je toilet niet goed meer doorspoelt. Klik hier om in contact te komen met ruimingsdiensten uit jouw regio.

Tips voor een langdurige werking van je septische put

Om de goede werking van je septische put te verzekeren kan je rekening houden met enkele tips die ervoor zullen zorgen dat je septische put minder snel geruimd zal moeten worden. Eerst en vooral zijn vooral het doorspoelen van moeilijk afbreekbare producten de oorzaak van een verstopte afvoer. Voorbeelden hiervan zijn het doorspoelen van maandverband, vochtige doekjes, wc-rolletjes,…

Zorg ook steeds dat er niet te veel etensresten of haren in de afvoer terecht komen en spoel nooit verf of vetten door de afvoer. Het is ook belangrijk dat de grootte van je septische put in verhouding is met het aantal gezinsleden. Anders zal hij zeer snel vol zitten en zal hij vaak geruimd moeten worden. Als dit het geval is, laat je best een grotere septische put plaatsen.

Op zoek naar een ruimdienst in je buurt? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes op maat via onderstaand offerteformulier: 

 

Offertes voor rioleringswerken ontvangen?

Wil je een septische put laten plaatsen / ruimen, rioleringsbuizen laten plaatsen, ...? Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 ruimers / grondwerkers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde ruimers & grondwerkers