Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Riolering ontstoppen

Loopt het water niet meer weg in je gootsteen én de lavabo in je badkamer? En zit ook je toilet verstopt? Als meerdere afvoeren verstopt zitten, heb je wellicht te maken met een verstopte riolering. In dat geval moet je zo snel mogelijk je riool ontstoppen. Kan je dat zelf of schakel je beter een vakman in? En hoeveel kost een riolering ontstoppen ongeveer? Je ontdekt het in dit artikel!

Ga snel naar:
Voordelen ontstoppingsdienst
Prijs riolering ontstoppen
Werkwijze riolering ontstoppen
Verstopte riool of verstopte afvoer?

Vraag je offertes aan

 

 

Zelf riolering ontstoppen of ontstoppingsdienst inschakelen?

In tegenstelling tot een verstopte afvoer kan je een verstopte riolering meestal niet zelf ontstoppen. Je schakelt best zo snel mogelijk een ontstoppingsdienst in. De ervaring en expertise van zo’n professional is belangrijk, want zo’n verstopte riool kan leiden tot:

 • wateroverlast in je woning
 • sterke geurhinder
 • een zwaardere verstopping van de riool die nog moeilijker te verwijderen is
 • gebarsten leidingen door druk op de riolering

TIP: zit je riool verstopt? Je kan gratis offertes aanvragen bij ontstoppingsdiensten actief in je buurt voor een dringende of minder dringende interventie. Start je aanvraag hier.

 

Voordelen ontstoppingsdienst

Een verstopte afvoer kan je gerust zelf proberen te ontstoppen. Een riool reinigen laat je echter beter over aan een ontstoppingsdienst. Door een beroep te doen op een professional ben je namelijk zeker van:

 • Snelle oplossing: een riool doorspuiten, een leidingbreuk herstellen, … Door een ontstoppingsdienst in te schakelen, ben je zeker van een snelle oplossing van je probleem. Zo vermijd je grotere schade. Sommige specialisten bieden een sneldienst aan die 24u/24 beschikbaar is, ook in het weekend. Een dringende interventie is dus geen enkel probleem.
 • Analyse verstopte riool: is de riolering verstopt, dan is de locatie van die verstopping of de leidingbreuk niet altijd even makkelijk te vinden. Met een camera-inspectie of een rookgenerator kan een professional gelukkig vlot de exacte plaats van het probleem in kaart brengen.
 • Deskundige ontstopping riolering: een riolering ontstoppen is voor een ontstoppingsdienst een fluitje van een cent. Met een rioolslang onder hoge druk kan deze expert eenvoudig en efficiënt je riool doorspuiten.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21%.
 • Vast aanspreekpunt: zit je nog met vragen over het voorkomen van een verstopte riool? Of heb je in de toekomst nog de hulp van een ontstoppingsdienst actief in je buurt nodig? Dan kan je altijd bij je vakman terecht.

 

Prijs riolering ontstoppen

Hoeveel kost een riool ontstoppen ongeveer? Dat hangt vooral af van de aard van het probleem (enkel een verstopping van de riool of ook een leidingbreuk) en de locatie ervan. Je doet ook best een beroep op een professional actief in je buurt. Zo bespaar je op de verplaatsingskosten. Gemiddeld mag je voor een normale interventie van ongeveer 1u rekenen op 140 à 165 euro (incl. btw).

TIP: deze richtprijs kan verschillen van ontstoppingsdienst tot ontstoppingsdienst. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan bij 2 à 3 specialisten actief in je buurt. Zo kan je snel en gericht prijzen en uitvoertermijnen vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

riolering ontstoppen

Werkwijze riolering ontstoppen

Het ontstoppen van een riool is minder vanzelfsprekend dan een afvoer onstoppen. De verstopping is namelijk moeilijker bereikbaar en vaak ook groter. Een ontstoppingsdienst gaat daarom als volgt te werk:

 1. Rioolinspectie

  Een ontstoppingsdienst begint niet halsoverkop met het ontstoppen van je riool. Eerst gaat de expert na waar de verstopping zich precies bevindt. Is die locatie moeilijk te achterhalen? Dan gaat hij over tot een camera-inspectie. Is er ook sprake van een breuk in je leiding(en)? Dan gebruikt de ontstoppingsdienst een rookgenerator. Door je leidingen te vullen met rook kan de specialist de opening(en) in kaart brengen.

 2. Riool ontstoppen

  Eenmaal de verstopping in kaart is gebracht, gaat de vakman over tot het onstoppen van je riolering. Een riool reinigen gebeurt meestal met een rioolslang onder hoge druk. Ook het gebruik van een mechanische verenmachine is mogelijk om de verstopping weg te werken. De ontstoppingsdienst kiest altijd de meest geschikte methode op maat van jouw verstopte riool.

 3. Waterafvoer controleren

  Na het ontstoppen van je riolering gaat de ontstoppingsdienst na of je afvalwater weer wegloopt zoals het hoort. En dat in al de afvoerbuizen in je woning. Zo ben je zeker van een grondige, correcte ontstopping van je riool met een duurzaam eindresultaat.

 

Verstopte riool of verstopte afvoer?

De ene verstopping is de andere niet. Gaat het bij jou nu om een verstopte riool of eerder om een verstopte afvoer? En welke methode van ontstopping is het meest aangeraden? We zetten beide opties kort op een rij:

 

1. Verstopte afvoer (= verstopping op 1 plaats)

Bij een verstopte afvoer gaat het om een verstopping op 1 plaats. Denk maar de gootsteen of een wasbak in je badkamer. In de meeste gevallen kan je die afvoer zelf ontstoppen met een plopper, ontstoppingsveer of een chemisch of biologisch ontstoppingsmiddel, afhankelijk van de aard van het probleem.

Op zoek naar ontstoppers? Neem een kijkje in de webshop.

 

2. Verstopte riool (= verstopping op meerdere plaatsen)

Bij een verstopte riool gaat het om een verstopping op verschillende plaatsen. Zijn én je gootsteen én je andere wasbakken verstopt? En spoelt je toilet niet meer door zoals het hoort? Dan weet je genoeg. Bij een verstopte riool is doe-het-zelven niet aangeraden. Je riool ontstoppen laat je beter over aan een ontstoppingsdienst met de nodige vakkennis en het vereiste gespecialiseerde materiaal.

Op zoek naar een ontstoppingsdienst actief in je buurt? Ontvang gratis offertes op maat.

 

Offertes voor rioleringswerken ontvangen?

Wil je een septische put laten plaatsen / ruimen, rioleringsbuizen laten plaatsen, ...? Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 ruimers / grondwerkers actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde ruimers & grondwerkers